Skywalk Missionstur til Filipinerne // Tur-blog 20. Juli – 23. jul

 

123

Alle kom godt af sted, trods 4 forskellige afgange. Vi tog af sted fra Kastrup Lufthavn søndag (Cille og Patrick fra Tel Aviv, Israel). Allerede i Geneve sad de første fast, John og Mette. De endte så med lækkert hotel og buisness class med schweizisk chokolade og gourmet middag i 10.000 km højde. Lilje, Charlotte og Kasper endte i Beijing med et aflyst fly, men kunne så følges med Heidi til Manila. Patrick og Cille var også en smule uheldig med lidt ventetid i Jordan, men nåede heldigvis den sidste afgang fra Doha til Manila. Vi var alle samlet igen tirsdag aften til fødselsdagscupcake (best cupcake ever!), og er nu klar til at flyve til Tacloban.

Tirsdag tog Kasper, Charlotte, Lilje og Heidi med Youth for Safety (Y4S) er under Philippine Children Ministries Network (PCMN) – en paraplyorganisation. Først besøgte vi kontoret i Quezon city (bydel i Manila) hvor vi mødte vores kontaktperson Maureen. Her blev fortalt om deres arbejde rundt på Filippinerne. Vi fik introduktion af Fe Foronda, som er national koordinator. Herefter fulgte et oplæg om Y4S’s arbejde for udsatte børn, herunder human trafficking, omsorgssvigt, børnearbejde og sexchikane m.fl. på Filippinerne af Cathyrine Llave-Eder. Cathyrine er program udviklingskoordinater, som skulle følge vores tur ud til projekter i Manila senere på dagen.

Maureen afsluttede med at fortælle om PCMN’s Rest-program, som handler om at skabe et trygt og solidt fundament i hjemmet for at give børn mulighed for at komme i skole i stedet for at arbejde (Særligt fokus på gadebørn).

Først på eftermiddag gik turen til to andre bydele i Manila. Først til Calooem hvor vi besøgte en børnehave/skole/kontor (samme 2 små lokaler) i et minisamfund for at se PCMN’s og Y4S’s arbejde. Her talte vi med Mami Cora, som i 30 år har arbejde med PCMN’s arbejde og lige har fået forlænget Y4S’s kampagne for børns rettigheder. Hun er en passioneret kvinde, som er nomineret til en pris svarende til Nobel-prisen for hendes humanitære arbejde. Vi mødte også 2 unge youth advocates (frivillige for Y4S) som bl.a. arbejde med kampagnen ift. børns rettigheder og satte oprydningsprojekter i gang i området og involverede områdets andre unge.

Herefter tog vi til Global Reciprocal College i Caloocan. Her mødte vi Mr. Vic, som er Youth mentor (Y4S) og professor. Han satte os i kontakt med en gruppe unge som går foran i kampen mod Human Trafficking. Selve skolen er et projekt for at få unge til at blive i uddannelsessystemet, da mange filippinere dropper ud efter 6. kl. Skolens elever er ml. 16 og 24 år.

Vi bemærkede især deres store engagement for projekterne i Y4S og hvor meget det betød at vi tilbragte en lille time med dem. Vi blev smittet af deres passion og fik lov til at fortælle om vores kirke og lederskabserfaringer i Skywalk.