Hvor mange danskere tror du, der i deres sommerferieplanlægning har tænkt ”Hvad med at rejse til Niger til sommer”? Høstsandsynlig ingen. Hvorfor? Fordi landet Niger ikke er en del af den almene danskers bevidsthed. Den generelle dansker tænker aldrig på landet Niger og vil aldrig overveje at rejse dertil. Samme position har kristendommen fået i Danmark. Vi kristne tænker på Gud som det mest naturlige i verden, men den almene dansker står ikke op om morgen og tænker ”Gad vide om Gud egentlig findes”?

 

Danmark er et af de mest sekulariserede lande i verden og tanken omkring Gud bliver mere og mere fjernet fra det offentlige rum. Denne udvikling er så tydelig, at Dennis Nørmark, som er medlem af Humanistisk Samfund, udtalte følgende i radioprogrammet ”Religionsrapport” på P1 den 13. marts 2012:

 

”Gudløsheden trives næsten intet sted på jorden bedre end i Danmark, der har den det rigtig, rigtig godt.”

 

Det er altså tydeligt, at danskere ikke opfatter kristendommen som en reelt mulighed eller udgør nogen reel ’trussel’ til deres ateistiske holdninger.

 

Kirken i Danmark har derfor en kolossal apologetisk opgave med at vise danskere, at kristendommen er relevant, rationel, sandsynlig og god. Vi må som kristne skabe opmærksomhed omkring os selv og gøre troen til et reelt alternativ i menneskers liv. Første skridt, i retningen af en relation med Jesus, er at acceptere kristendommen som en reel mulighed, og derfor er dette skridt så afgørende.

 

Det er derfor et privilegium at kunne byde velkommen til de amerikanske apologeter Frank Turek og Ted Wright, som kommer til Randers fra den 10. – 15. Marts. Frank Turek har en doktorgrad i Apologetik og er bl.a. kendt for at have debatteret mod verdenskendte ateister, såsom Christoffer Hitchens, og for sin bog ”I Don’t Have Enough Faith to be an Atheist”. Frank Turek medbringer sin kollega Ted Wright, som har specialiseret sig i arkæologiske udgravninger og deres understøttelse af bibelen.

 

Både Frank Turek og Ted Wright vil i løbet af ugen besøge diverse gymnasier, skoler og universiteter rundt om i Randers og omegn. De vil også undervise i Apologetik i Skywalk i løbet af ugen og Frank Turek vil tale til Skywalk Classic fredag aften.

 

Det helt store event er torsdag aften, hvor Frank Turek skal debattere mod Dennis Nørmark, som er medlem af Humanistisk samfund, kl. 19.30 på Paderup gymnasium. Vi har store forventninger til dette bliver en aften, hvor mange mennesker skal for lov til at få åbnet deres øjne for Gud, og du er så hjertelig velkommen!